– Vi har kogt – tilberedt og pakket, så det skulle være nemt for Jer i aften.
Vi forbereder til 2500 gæster igen i år
Vi håber, at menuen vil falde i Jeres smag, og at det hele er som det skal være. – Vi har smagt retterne til, så i blot skal varme det efter disse forskrifter.
Menu 2024
Cremet Skaldyrs Bisque serveres med håndpillede rejer.
Skaldyrssuppen kommes i en gryde der passer til mængden og varmes stille og roligt op. Suppen koges i ca. 3 min. Ønsker I mere mængde, kan I komme lidt fløde eller sødmælk i – den er nemlig smagt godt til. Suppen kan med fordel blendes med en stavblender, hvis I skulle have sådan en– blot for at den bliver silkeblød. De fine håndpillede rejer ligges i en dyb tallerken og den varme suppe hældes over. Brødes varmes i en forvarmet ovn ved 180 grader i
ca. 6 min
Nytårstorsk som soufflé med Rødtungefilet serveres med safran & muslingesauce samt crumble af sønderjysk rugbrød og urter samt bagt jordskok.
Rødtungen og torsken og jordskokken placeres i en forvarmet ovn ved 160 grader i ca. 10 min så fisken kun lige falder fra hinanden ved en let berøring. Lun safran og muslingesaucen i en passende gryde ved svag varme så den ikke brænder på – anret saucen midt på en tallerken – kom den bagte fisk og jordskok midt på saucen, og tag en spiseske rugbrøds crumble og drys oven på torsken.
Beuf af Sydamerikansk oksefilet serveres med rødvin og marvsauce, kartoffelgratin, bagte rodfrugter samt syltet løg.
Ovnen tændes på 180 grader. Kartoflen placeres på et smørsmurt fad og tilberedes i 15 min i ovnen. Saucen varmes op i en passende gryde til den koger, pas på den ikke brænder på. Løg chutney anrettes med en spiseske på tallerken. Rodfrugterne bages i et ildfastfad i ca. 20 min ved 180 grader.
Kødet steges af på en pande (gerne meget varm) eller på grillen i haven. Den skal have ca. 4 min på hver side (kun lige så saften trækker op midt på kødet – dette er et tegn på at den er medium stegt) når bøffen er vendt på panden eller på grillen. Kødet kan med fordel også brunes af i eftermiddag før jeres gæster ankommer og så kommes i ovnen ved 180 grader i ca. 8 min.
Chokolade Fondant med blødende midte serveres med kirsebær kompot samt nødde og chokoladecrumble
Kom chokoladefondanten i en forvarmet ovn ved ca. 160 grader i ca. 8 minutter – anret kirsebærkompotten på tallerkenen kom chokolade fondaten på ved at vende den forsigtig ud af formen og drys nødde og chokolade crumblen ved siden af
Vi ønsker Jer et fantastisk Nytår.