– Vi har kogt – tilberedt og pakket, så det skulle være nemt for Jer i aften.
Vi forbereder til 2800 gæster igen i år
Vi håber, at menuen vil falde i Jeres smag, og at det hele er, som det skal være. – Vi har smagt retterne til, så I blot skal varme det efter disse forskrifter.
Menu 2025
Cremet muslingesuppe serveres med nytårstorsk.
Muslingesuppen kommes i en gryde der passer til mængden og varmes stille og roligt op. Suppen koges i ca. 3 min. Ønsker I mere mængde, kan I komme lidt fløde eller sødmælk i – den er nemlig smagt godt til. Suppen kan med fordel blendes med en stavblender, hvis I skulle have sådan en– blot for at den bliver silkeblød. Nytårstorsken smøres med lidt olie samt salt og kommes i en forvarmet ovn ved 160 gader i ca. 10 min, så fisken kun lige falder fra hinanden ved let berøring. Ærtekompotten varmes i en gryde, så den er lun. Brødet varmes i en forvarmet ovn ved 160 grader i ca. 6 min.
Nytårstorsken placeres i en dyb tallerken, ærtekompotten anrettes på toppen af fisken, og den varme suppe hældes over.
Færøsk laks a la "Tarte en Crûte"
Tærteskallen fyldes med porre og æggemasse og bages i en forvarmet ovn ved 160 grader i ca. 15 minutter til æggemassen har sat sig. Bland sprød salat, gomatang samt vinaigrette i en skål for sig. Anret tærten med salat på toppen og laks ved siden af, som toppes med tatarsauce.
Oksemørbrad som Tournedos
Ovnen tændes på 180 grader. Pommes vaffel og græskar-flan placeres på et smørsmurt fad og tilberedes i 10 min i ovnen.
Saucen varmes op i en passende gryde til den koger, pas på den ikke brænder på.
Rødbeder varmes i en gryde i passende størrelse.
Kødet steges af på en pande (gerne meget varm) eller på grillen i haven. Den skal have ca. 4 min på hver side (kun lige så saften trækker op midt på kødet – dette er et tegn på at den er medium stegt) når bøffen er vendt på panden eller på grillen. Eventuelt skal bøffen havde 3 minutter i ovnen på 180 grader for at blive medium tilberedt. Herefter skal bøffen hvile i 5 minutter for, at kødsaften samler sig i bøffen. Kødet kan med fordel også brunes af i løbet af eftermiddagen før jeres gæster ankommer og så kommes i ovnen ved 180 grader i ca. 8 min.
Anret herefter alle elementer på en tallerken, undtagen sauce som serveres ved bordet.
Lun chokoladefondant
Varm chokoladefondanten i en forvarmet ovn på 180 grader i 8 minutter.
Pak chokoladefondanten ud af formen og fordel hassel-crumble i fordybningen af fondanten.
Anret fondanten på en tallerken med kirsebærkompot ved siden af og servér eventuelt en kugle vaniljeis til (ikke inkluderet).
Kransekage
Nyd den lækre kransekage fra Dyvig Konditori til kaffen eller ved midnat.
Vi ønsker Jer et fantastisk Nytår.