Pressemeddelelse, 6. januar 2022
Dyvig Badehotel er optaget i Relais & Châteaux
Den sønderjyske perle, Dyvig Badehotel, er blevet optaget i den eksklusive organisation Relais & Châteaux, der repræsenterer nogle af verdens mest unikke hoteller og restauranter.
Et af Danmarks ypperste badehoteller er kommet i fornemt internationalt selskab. Dyvig Badehotel,
der ligger på Als, er nemlig blevet indlemmet i den eksklusive hotel- og restaurantsammenslutning
Relais & Châteaux’s guide, der internationalt set er i samme liga som Michélinguiden.
Dyvig Badehotel er kun det sjette etablissement i Danmark, der er sluppet igennem nåleøjet som medlem i den internationale hotel- og restaurantorganisation. Det har stor betydning for badehotellet, der betragter optagelsen som en kæmpe cadeau og et kvalitetsstempel, der vil give hotellet et es på hånden i forhold til internationale gæster, mener John Bech Amstrup, som forpagter Dyvig
Badehotel.
”Vi er utroligt stolte over, at Dyvig Badehotel er blevet en del af Relais & Châteaux, og vi ser det
som en eksklusiv blåstempling af vores unikke hotel. Vi har længe haft et godt øje til Relais & Châteaux, da guiden matcher og understøtter vores produkt og brand på bedste vis. Vi dyrker den
høje kvalitet, den egnsbundne kultur og det varme værtsskab, og det tapper direkte ind i Relais &
Châteaux’s dna”, siger John Bech Amstrup, som har været forpagter, direktør og gastronomichef
på Dyvig Badehotel siden 2010.
Relais & Châteaux er en sammenslutning af eksklusive selvstændige hoteller og restauranter, der
tæller 580 ekstravagante hoteller, slotte og herregårde, gourmetrestauranter, vingårde, majestætiske villaer og unikke bjerghytter fordelt over 65 lande på fem kontinenter. I Danmark tæller listen Dragsholm Slot, Falsled Kro, Restaurant Kong Hans, Restaurant Frederikshøj samt Restaurant Lieffroy og nu også Dyvig Badehotel.
”Med Relais & Châteaux får Dyvig Badehotel et vindue til verden, som kan lede flere internationale
gæster vores vej. Vi rammer ind i et utroligt attraktivt segment af kvalitetsbevidste gastro- og kulturturister, der søger unikke oplevelser, der er forankret i den lokale historie og formidlet gennem gastronomi og varmt værtsskab. Relais & Châteaux holder nogle meget skrappe optagelseskriterier, og vi er både stolte og ydmyge over nu at være en del af Relais & Châteaux familien”, siger John Bech Amstrup, som blev budt velkommen ved en personlig opringning fra
Relais & Châteaux’s præsident, franskmanden Philippe Gombert.
Dyvig Badehotel ligger ved Nordborg på kanten af det sydfynske øhav med frodig natur i baghaven, og det lille boutique hotel med kun 17 værelser og 4 suiter er tæt forbundet med naturens ro ved vandet. Badehotellet er et charmerende refugium at tage en pause fra livets travlhed og måske selve tiden. Husets hjertelige atmosfære er tæt forbundet med personlig betjening og gastronomiske udfoldelser. Det firestjernede hotel rummer to restauranter – Amstrup & Vigen samt Dyvig Brasserie. Førstnævnte er en gourmetrestaurant med et højt kulinarisk niveau, hvor vægten er lagt på lokale råvarer, og retterne har et dansk-fransk tilsnit. Dyvig Brasserie er synonym med
uformel stemning og har klassiske retter som stjerneskud og wienerschnitzel samt mere avancerede retter på menukortet. Dyvig Badehotel har høstet flere priser for deres gastronomi, og senest hentede brasseriet Den Danske Spiseguides priser Årets Bistro/Brasserie 2019 samt Årets Avec og Vinkort i 2019 og 2017 hjem til Nordals.
Det er erhvervsmanden Hans Michael Jebsen, der står bag den sønderjyske perle. I 2002 købte han Dyvig Kro for i 2008-2010 at bygge et nyt badehotel i gammel stil på grunden. Hans Michael Jebsen står blandt andet også bag Hotel Frederiksminde, Schackenborg Slotskro, Rønnede Kro, Hotel Baltic og Restaurant Knapp.
Samtidig med Dyvig Badehotels optagelse i Relais & Châteaux guiden tjekkede otte andre mageløse steder ind i det celebre selskab. Det var engelske Thornbury Castle i Gloucestershire, canadiske Stonehaven Le Manoir i Sainte-Agathe-des-Monts og irske Ballynahinch Castle i Connemara. Dertil blev Frankrig yderligere repræsenteret med Restaurant Saisons i Lyon og Brindos, Lac & Château i Anglet, mens hele tre schweiziske drømmesteder også blev optaget i guiden. Det var Aïda Hotel & Spa i Crans-Montana, Maison Décotterd i Montreux og Alex Lake Zürich i Zürich.
Hotellet kommer derved i selskab med blandt andet Falsled Kro og Dragsholm Slot samt 580 unikke hoteller og restauranter verden over.
For yderligere information kontakt venligst Tina Baungaard-Jensen, By Baungaard, +45 41 28 10 01 eller tina@bybaungaard.com på vegne af Relais & Châteaux – Delegation Benelux, Eastern
Europe & Scandinavia.
Om Relais & ChâteauxRelais & Châteaux er en sammenslutning af 580 unikke hoteller og restauranter over hele verden, der ejes og drives af uafhængige iværksættere – ofte familier – med stor passion for deres profession og et dybt engagement i at skabe skønne og autentiske gæsteoplevelser.
Relais & Châteaux er etableret på fem kontinenter, fra Napa-dalen over Provence til Det Indiske
Ocean, og inviterer folk over hele kloden med på rejser med blik for lokale kulturer og skikke – og
til at dele deres sjældne og uforglemmelige øjeblikke.
Relais & Châteaux’s medlemmer stræber efter at værne om og fremme glæderne og
mangfoldigheden i verdens køkkener og styrke traditionerne for godt værtskab. Sammenslutningen
er desuden forpligtet til at dyrke og bevare lokalarv og miljø, som formuleret i organisationens fælles
vision og præsenteret for UNESCO i november 2014