Jeg er den heldige og meget priviligerede forpagter og beværter af Dyvig Badehotel, beliggende på den smukkeste plet ved Nordals’ indsejling. Lad mig fortælle, hvordan mit eventyr begyndte.
Jeg er opvokset i et kærligt hjem med filosofien om, at jeg selv måtte bestemme og vælge min vej og lykke for fremtiden. Vi er tre brødre, jeg er den midterste, og vi er tre alen af et stykke med den samme opfattelse af de menneskelige værdier og idealer. Vi deler også den samme unikke måde at drifte på, men jeg har kæmpet for at bevise mit værd og derved opnå anerkendelse i vores barndomshjem. Det har givet mig særlige styrker i mit voksne liv og bevirker, at jeg ser optimistisk på livet og dets udfordringer. Mine kærlige forældres faste rammer gav os troen på, at vi børn selv kunne finde ud af, hvordan vi skulle tjene til livet og vejen.
Min kærlige mormor, Inger Marie Bech har været min store støtte igennem hele min opvækst. Vi var uadskillelige, og hun er årsagen til, hvordan jeg har udviklet mig til det menneske, jeg er i dag. Hun lærte mig, hvordan en have skulle holdes og lærte mig alt omkring havens flora og historier om, hvordan stedmoderblomsten fik sit navn og andre givtige finesser. Jeg lærte om æstetikken bag opdækningen af et smukt middagsbord, hvordan det skulle pyntes, og hvordan det skulle dekoreres korrekt.
Det var hende, der åbnede porten ind til min gastronomiske verden. Hun lærte mig det gamle håndværk i køkkenet, og hvorfor fløden skulle piskes, som den skal, for at få så meget luft ud af fløden som muligt. Hun viste mig, hvordan råvarerne skulle håndteres, tilberedes og smage. Kvalitet var i højsædet for de alskens råvarer, hun belærte mig om. Jeg lærte alt af hende, hun lærte mig alt i livet.
Jeg flyttede hjemmefra i en alder af bare 15 år. Jeg trængte til at komme ud og opleve verden, og da jeg allerede som 12-årig var begyndt i mit første job som opvasker og avisdreng i vores lille lokalsamfund, blev lysten for alvor vakt til at bevæge mig ind i gastronomiens verden.
Jeg smøgede ærmerne op og kom i lære som kok på Hotel Hedegaard i Vejle. Min læremester Poul spurgte, om jeg ikke ville færdiggøre skolen og dermed 10. klasse, fordi jeg stadig var så ung, men jeg var allerede der helt klar over, at jeg ville være kok, så der var ingen grund til at udsætte min lærestart. Han nikkede anerkendende til mig, og jeg begyndte derefter i lære på hans hotel. Køkkenchefen på hotellet var Majbrit Madsen. Jeg havde kendt hende, fra jeg var barn, da vores forældre var venner, så det var trygt for mig at starte i hendes køkken. Der var en formidabel atmosfære og en afslappet stemning, der skabte den tryghed, der fik mig til at føle mig velkommen i køkkenet. Det var her, fundamentet for min karriere blev skabt.
Jeg var der i syv fantastiske år og elskede det. Alt, hvad jeg foretog mig i mit liv omhandlede min passion for at udføre perfekt service. Jeg satte en stor ære i at møde til tiden og præstere mit ypperste. Men det blev også det tidspunkt, hvor besøgene hos min højt elskede mormor begyndte at aftage. Jeg havde ikke flere timer i døgnet, og alle mine kræfter brugte jeg på at blive en dygtig kok.
Mine år som elev gik forrygende. Jeg fik en større tro på mig selv, og mine kundskaber i køkkenet blev skarpe. De faste rammer trivedes jeg forrygende i, og det var god læring for mig at være i det miljø. Jeg søgte endnu flere udfordringer og kom parallelt med min uddannelse til at arbejde på en fransk restaurant i Vejle, først i køkkenet, og senere i serveringen. Jeg endte med at være der i tre år, sideløbende med min kokkeuddannelse.
Min mormor havde altid talt meget om, hvor meget hun glædede sig til at opleve, at jeg skulle have mit svendebrev, men ugen inden jeg blev færdig, blev hun indlagt og nåede ikke at komme med.